Forradalmak az ebédlőasztalon : a konyha titkos történelme
Mentés helye:
Alternatív cím(ek): | Food fights & culture wars (magyar) |
---|---|
Szerző: | |
Közreműködő(k): | |
Formátum: | könyv |
Nyelv: | magyar |
Megjelenés: |
Budapest : Cser K.,
2018
|
Tárgyszavak: | |
Címkék: |
Új címke
A tételhez itt fűzhet saját címkét!
|
LEADER | nam 22 c 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | 000950048 | ||
005 | 20181010085608.0 | ||
008 | 180618s2018 hu a 000 0 hun d | ||
020 | |a 978-963-278-538-7 | ||
040 | |a KELLO |d ELTE |b hun | ||
041 | 1 | |a hun |h eng | |
080 | |a 641(100)(091):930.85 | ||
080 | |a 392.8(100)(091) | ||
080 | |a 930.85(100) | ||
100 | 1 | |a Nealon, Tom | |
240 | 1 | 0 | |a Food fights & culture wars |l magyar |
245 | 1 | 0 | |a Forradalmak az ebédlőasztalon |b a konyha titkos történelme |c Tom Nealon ; [ford. Beke Ádám] |
260 | |a Budapest |b Cser K. |c 2018 |e [Gyomaendrőd] |f Gyomai Kner Ny. | ||
300 | |a 215 p. |b ill., részben színes |c 28 cm | ||
520 | |a Gyönyörű és lebilincselő kötet fordításával kedveskedik olvasóinak a Cser Kiadó: Tom Nealon gasztronómia- és kultúrtörténeti ismeretterjesztő műve tíz tanulságos és különös történelmi eseményt köt össze egy-egy étellel vagy itallal, ennek kapcsán részletekbe menően bemutatva a kort, annak jelentős történelmi eseményeit, szokásait (kiemelt figyelmet szentelve természetesen az étel- és italfogyasztásra), valamint annak a fogásnak a történetét, amely ezzel összekapcsolható. A bevezető a téma - ami nagy vonalakban a gasztronómia helye a történelem palettáján - általános bemutatása. A folytatásban egyebek mellett olyanokról esik szó, hogy a ponty és pontyételek miként köthetőek össze a keresztes hadjáratokkal; a limonádéfogyasztás hogyan mentette meg Párizst az 1600-as évek második felében a pestishaláltól; ki és hogyan találta fel a levesport, és milyen karriert futott aztán be ez az élelmiszer; milyen valós és fantázia alkotta kultúrtörténeti háttere van a kannibalizmusnak; vagy hogy miként változtak a terítési, tálalási szokások a kora középkortól a közelmúltig. A tények mellett számos érdekességet tartalmazó, sokszor fanyar humorral fűszerezett, fantasztikus képanyaggal illusztrált, okos és szórakoztató kötet széles körben ajánlható. | ||
598 | |a könyv | ||
650 | 0 | 4 | |a gasztronómia |x kultúrtörténet |
650 | 0 | 4 | |a étkezési szokások |x történet |
700 | 1 | |a Beke Ádám |e ford. | |
850 | |a B2 |