Forradalmak az ebédlőasztalon : a konyha titkos történelme

Mentés helye:
Bibliográfiai részletek
Alternatív cím(ek):Food fights & culture wars (magyar)
Szerző:
Közreműködő(k):
Formátum: könyv
Nyelv:magyar
Megjelenés: Budapest : Cser K., 2018
Tárgyszavak:
Címkék: Új címke
A tételhez itt fűzhet saját címkét!
LEADER nam 22 c 4500
001 000950048
005 20181010085608.0
008 180618s2018 hu a 000 0 hun d
020 |a 978-963-278-538-7 
040 |a KELLO  |d ELTE  |b hun 
041 1 |a hun  |h eng 
080 |a 641(100)(091):930.85 
080 |a 392.8(100)(091) 
080 |a 930.85(100) 
100 1 |a Nealon, Tom 
240 1 0 |a Food fights & culture wars  |l magyar 
245 1 0 |a Forradalmak az ebédlőasztalon  |b a konyha titkos történelme  |c Tom Nealon ; [ford. Beke Ádám] 
260 |a Budapest  |b Cser K.  |c 2018  |e [Gyomaendrőd]  |f Gyomai Kner Ny. 
300 |a 215 p.  |b ill., részben színes  |c 28 cm 
520 |a Gyönyörű és lebilincselő kötet fordításával kedveskedik olvasóinak a Cser Kiadó: Tom Nealon gasztronómia- és kultúrtörténeti ismeretterjesztő műve tíz tanulságos és különös történelmi eseményt köt össze egy-egy étellel vagy itallal, ennek kapcsán részletekbe menően bemutatva a kort, annak jelentős történelmi eseményeit, szokásait (kiemelt figyelmet szentelve természetesen az étel- és italfogyasztásra), valamint annak a fogásnak a történetét, amely ezzel összekapcsolható. A bevezető a téma - ami nagy vonalakban a gasztronómia helye a történelem palettáján - általános bemutatása. A folytatásban egyebek mellett olyanokról esik szó, hogy a ponty és pontyételek miként köthetőek össze a keresztes hadjáratokkal; a limonádéfogyasztás hogyan mentette meg Párizst az 1600-as évek második felében a pestishaláltól; ki és hogyan találta fel a levesport, és milyen karriert futott aztán be ez az élelmiszer; milyen valós és fantázia alkotta kultúrtörténeti háttere van a kannibalizmusnak; vagy hogy miként változtak a terítési, tálalási szokások a kora középkortól a közelmúltig. A tények mellett számos érdekességet tartalmazó, sokszor fanyar humorral fűszerezett, fantasztikus képanyaggal illusztrált, okos és szórakoztató kötet széles körben ajánlható. 
598 |a könyv 
650 0 4 |a gasztronómia  |x kultúrtörténet 
650 0 4 |a étkezési szokások  |x történet 
700 1 |a Beke Ádám  |e ford. 
850 |a B2